De 2 grote orders die DAF Trucks recent heeft binnengehaald, betekenen een opsteker voor de productievestiging van DAF in Oevel. Dat bevestigt ACV-Metea-secretaris Mario Lenaerts. Bovendien wijzen alle signalen erop dat de Belgische DAF-vestiging een mega-investering van tientallen miljoenen euro binnenhaalt.    DAF Trucks maakte dinsdag bekend dat het Russische transportbedrijf Monopoly 700 trucks bestelt bij de Nederlandse truckfabrikant.
 
De order werd ondertekend tijdens de IAA-tentoonstelling in Hannover. De voertuigen zullen dit en volgend jaar worden geleverd. Als resultaat van  de nieuwe order zal de vloot van Monopoly groeien naar meer dan 1.000 voertuigen, waarvan 700 DAF trucks.
 
Vorige week raakte bekend dat het Hongaarse Waberer’s International 1.000 nieuwe vrachtwagens koopt bij DAF.

De nieuwe bestellingen zijn een 'enorme meevaller' voor de orderportefeuille, aldus de ACV-secretaris. “Het betekent niet meteen veel extra banen voor Westerlo, maar wel extra werkzekerheid voor de zowat 2.000 werknemers”, verduidelijkt de vakbondsman.

Bovendien is de kans erg groot dat de DAF-vestiging in Oevel, waar cabines en assen worden gemaakt, binnenkort nog meer goed nieuws kan melden. Alle signalen wijzen er immers op dat het bedrijf een nieuwe cabinelakstraat gaat bouwen in Oevel.  Het zou gaan om een investering van enkele tientallen miljoenen tot zelfs honderd miljoen euro. (b)